Kurti sa Eskobarom: Delegacija Kosova putuje u Ohrid sa dobrom voljom, namerama i verom

Datum: 17.03.2023
Podeli Tvituj

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa specijalnim izaslanikom Sedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom dan pred sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Orhidu. Dvojica sagovornika razgovarala su o susretu u Severnoj Makedoniji, evropskom predlogu, pripremama i očekivanjima od sastanka, saopšteno je medijima iz kosovske vlade. 

Kako se navodi, Kurti se Eskobaru zahvalio na posvećenosti i doprinosu Sjedinjenih Američkih Država dijalogu.

"Evropski predlog je kvalifikovan i prihvaćen od strane Kosova kao dobra osnova i solidna platforma za napredovanje ka punoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, uz obostrano priznavanje u centru. Posvećena, konstruktivna i kreativna, delegacija kosovske vlade putuje u Ohrid sa dobrom voljom, dobrim namerama i dobrom verom", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

Podsetimo, specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Eskobar jutros se sastao sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani. "Očekujem pozitivan rezultat. Optimističan sa u vezi sa postizanjem mirovnog rešenja između Kosova i Srbije", rekao je Eskobar u obraćanju medijima u Prištini.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije