Migranti upali u voz u Hrvatskoj, izbačeni zbog agresivnog ponašanja

Datum: 11.09.2023
Podeli Tvituj

Hrvatske železnice potvrdile su da je nekoliko desetina migranata u subotu uveče izbačeno iz putničkog voza na železničkoj stanici Plaški zbog, kako tvrde, agresivnog ponašanja.

Jutarnji list navodi da su mašinovođa, kondukter i putnici zajedničkim snagama izbacili migrante koji su trčali po vozu, vikali i ponašali se agresivno.

Prema do sada dostupnim informacijama, putnički voz koji se kretao iz Splita prema Zagrebu sa 70 putnika u stanicu Plaški stigao je u subotu u 18 sati i 55 minuta.

Nakon što su otvorena vrata voza, prema njemu je trčeći krenula grupa od stotinjak okupljenih migranata. Oni su pokušali na više vrata da uđu u voz pritom galameći.

Jedna grupa migranata koja je ušla u voz vikala je, trčala kroz vagone i agresivno se ponašala, navodi Jutarnji list.

Na to su reagovali kondukter, mašinovođa i putnici koji su nakon desetak minuta tu grupu migranata uspeli da isteraju iz voza.

Kako prenosi Jutarnji list, migranti nisu napali putnike, niti je došlo do fizičkog okršaja. Migranti su izbačeni zbog agresivnog ponašanja.

Načelnik opštine Plaški: Povećan broj migranata, meštani osećaju nelagodu

Načelnik opštine Plaški Pero Damjanović kaže kako nema zvaničnih informacija o ovom incidentu.

Prema njegovim rečima, migranti svakodnevno iz Plaškog putuju vozom, a policajci redovno nadziru situaciju u mestu, kao i da do sada nije bilo incidenata.

Ipak, Damjanović naglašava kako se u poslednje vreme znatno povećao broj migranata koji prolaze kroz Plaški, što kod meštana stvara nelagodu, a migranti u mestu za sobom ostavljaju veću količinu smeća.

Iako nije došlo do fizičkog napada, ovo se može smatrati najozbiljnijim incidentom u kojem su učestvovali migranti. Naime, ovo je prvi put da su građani morali da deluju kako bi smirili migrante, zaključuje Jutarnji list.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije