Naučnici smatraju da su „vanzemaljci“ iz Meksika najobičnija prevara

Datum: 14.09.2023
Podeli Tvituj

Navodni vanzemaljci sleteli su u meksički Kongres, ali nije to bio NLO u obliku tanjira koji bi lebdeli nad istorijskom zgradom ili svetlozelenih osvajača poput onih iz holivudskih filmova...

Bauk „malih zelenih čovečuljaka“ stigao je u Sjudad Meksiko dok su parlamentarci u utorak slušali svedočanstva pojedinaca koji ukazuju na mogućnost postojanja vanzemaljaca.

Istraživači su došli iz Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Japana i Brazila, prenosi Associated Press.

Sednica bez presedana u meksičkom Kongresu održana je dva meseca nakon slične pred Kongresom SAD-a u kojoj je bivši obaveštajac američkog ratnog vazduhoplovstva tvrdio da je njegova zemlja verovatno svesna „vanzemaljskih“ aktivnosti još od 30-ih godina prošlog veka.

Meksički novinar Hoze Haime Mausan predstavio je dve kutije s navodnim mumijama pronađenim u Peruu, za koje on i druge osobe smatraju da pripadaju „neljudskim bićima koja nisu deo naše zemaljske evolucije“, podseća Index.

Zgrčena tela sa smanjenim i iskrivljenim glavama zaprepastila su nadležne i brzo podigla buru na društvenim mrežama.
„To je kraljica svih dokaza. Ako nam DNA pokaže da se radi o ‘neljudskim’ bićima i da ne postoji ništa ovakvog izgleda na svetu, trebalo bi to tako i shvatiti“, tvrdio je Mausan.

Međutim, upozorio je da ih još ne želi nazivati „vanzemaljcima“.

Očigledno sasušena tela datiraju iz 2017. godine i pronađena su duboko pod zemljom u peruanskoj pustinji Naska.

Područje je poznato po gigantskim zagonetnim likovima urezanim u zemlju i vidljivim samo iz ptičje perspektive.

Većina se tih linija u pustinji Naska pripisuje drevnim domorodačkim zajednicama, ali formacije su zaokupile maštu mnogih.

Mausan je 2017. izneo slične tvrdnje u Peruu, a izveštalj državnog tužilaštva pokazao je da su tela zapravo „nedavno proizvedene lutke, koje su prekrivene mešavinom papira i sintetičkog lepka kako bi se simulirala koža“.

U izveštaju se dodaje da su figure gotovo sigurno načinjene ljudskim delovanjem i da „nisu ostaci davnih vanzemaljaca, kako ih se pokušalo predstaviti“. Tela u to vrijeme nisu javno prikazana, pa nije jasno da li su ista kao ona koja su predstavljena meksičkom kongresu.

U sredu je Džulijeta Fijero, istraživačica na Institutu za astronomiju pri Nacionalnom autonomnom univerzitetu Meksika, bila među onima koji su izrazili skepticizam, rekavši da mnogi detalji „nemaju smisla“.

Laž o podršci univerziteta

Fijero je dodala da su tvrdnje istraživača da je njen univerzitet podržalo njihovo navodno otkriće lažne i napomenula da će naučnicima trebati napredniju tehnologiju od X-zraka, za koju se tvrdi da je korišćena u identifikaciji, kako bi utvrdili jesu li navodno kalcificirana tela „neljudska“.

„Mausan je učinio mnoge stvari. Kaže da je razgovarao s Gospom od Guadalupe. Rekao mi je da vanzemaljci ne razgovaraju sa mnom kao što razgovaraju s njim jer ne verujem u njih“, objasnila je Fijero.

Naučnica je dodala da se čini čudnim da su Peruanci dopustili predstavljanje onoga što bi sigurno bilo „blago nacije“, i to bez pozivanja peruanskog ambasadora.

Kongresmen Serđo Gutierez Luna iz vladajuće stranke Morena jasno je dao do znanja da Kongres nije zauzeo stav o tezama iznesenima tokom više od tri sata zasedanja. Svaki član parlamenta je odlučivao hoće li verovati ili ne, a oni koji su svedočili morali su se zakleti da će govoriti istinu.

Gutierez Luna istakao je važnost saslušanja „svih glasova i svih mišljenja“ i rekao da je pozitivno što postoji transparentan dijalog o pitanju vanzemaljaca.

U SAD-u je u maju penzionisani oficir David Gruš tvrdio da SAD skriva dugogodišnji program koji otkriva i inženjeringom analizira neidentifikovane leteće objekte. Pentagon je demantovao njegove tvrdnje.

Gruševo dugoočekivano svedočenje pred pododborom Predstavničkog doma bilo je poslednji iskorak američkog Kongresa u svet UAP-ova ili „neidentifikovanih vazdušnih fenomena“, što je zvanični izraz koji američka vlada koristi za NLO.

Američke demokrate i republikanci poslednjih su se godina zalagali za više istraživanja zbog zabrinutosti da bi svedočenja pilota mogla biti povezana s protivnicima SAD.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije