Nemačka policija pretresla kuće osumnjičenih za antisemitske objave na društvenim mrežama

Datum: 21.11.2023
Podeli Tvituj

Nemačke vlasti danas su izvršile raciju u domovima 17 stanovnika savezne države Bavarske optužene za antisemitske objave na društvenm mrežama i targetiranje Jevreja. Osumnjičeno je 15 muškaraca i dve žene, starosti između 18 i 62 godine, saopštila je nemačka novinska agencija Dpa.

Policija je ispitala osumnjičene i oduzela telefone i laptopove koje je pronašla u njihovim kućama, kao potencijalni dokazni materijal.

U policijskom saopštenju se navodi da su osumnjičeni veličali napade koje su članovi palestinske oružane grupe Hamas izveli na Izrael 7. oktobra.

Oni su takođe optuženi da su upotrebljavali simbole zabranjene terorističke organizacije i govor mržnje protiv Jevreja na društvenim mrežama.

Policijska operacija je bila fokusirana na glavni grad Bavarske, Minhen, gde stanuje devetoro optuženih. Policija je izvršila raciju i u gradovima Fuesen i Kaufbojen.

„Nažalost, antisemitizam ima uticaj na svakodnevni život mnogih Jevreja u Nemačkoj“, rekao je bavarski policijski komesar za borbu protiv zločina iz mržnje.

Nemačka ima stroga pravila protiv govora mržnje. Racije zbog objavljivanja zabranjenih simbola, kao što su kukasti krst i drugi nacistički simboli, nisu neuobičajeni.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije