Novi napad ajkule u Egiptu: Žena ostala bez ruke, kobna greška dve drugarice

Datum: 14.09.2023
Podeli Tvituj

Dve prijateljice plivale su nedaleko od obale kada je jednu od njih napala ajkula. Žena je preživela i mada nisu poznati detalji, zna se da su joj amputirali ruku.

Ajkula je napala ženu koja se u sredu kupala s prijateljicom na plaži u egipatskom letovalištu Dahab koje se nalazi u blizini popularnog Šarm el-Šeika. Užasnuti kupači pobegli su iz mora kad su videli napad, ali hitne službe brzo su iz mora izvukle povređenu ženu bez svesti.

Iako je njeno stanje kasnije opisano kao stabilno, u bolnici su joj, kako javljaju mediji, morali da amputiraju levu ruku. Ajkula ju je ugrizla za rame. Nesretna žena i njena prijateljica navodno su prvo za ajkulu mislile da je tuna pa nisu odmah krenule prema obali.

Nakon napada vlasti su zatvorile plažu i krenule u potragu za ajkulom koju ipak na kraju nisu uspeli da lociraju, prenosi Dnevnik.hr.

U avgustu je ajkula viđena kako luta vodama u blizini letovališta Dahab, što je tada dovelo do privremene zabrane plivanja, ali je u međuvremenu ona ukinuta.

Poslednji napad ajkule u egipatskim vodama dogodio se u junu kada je ruskog turistu Vladimira Popova (23) ubila tigar- ajkula u Hurghadi.

Takođe, u julu 2022. Austrijanka i Rumunija ubijene su u odvojenim incidentima južno od Hurgade.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije