Oblačno jutro, popodne i uveče kiša

Datum: 10.11.2023
Podeli Tvituj

Za petak se predviđa pretežno oblačno vreme uz kratke sunčane intervale. U prvom delu dana može biti kiše u nižim delovima Metohije.

Maksimalna dnevna temperatura do 14 stepeni Celzijusa.

Trenutna vlažnost vazduha u Prizrenu iznosi 74%, dok je vazdušni pritisak 1.018 mBara i tokom dana će biti u blagom padu.

Povremeno duva jugoistočni vetar brzinom do 10 km/h. Njegovi udar će imati promeljivu jačinu tokom dana, a maksimalni naleti se mogu kretati u rasponu od 16 do 40 km/h tokom popodneva. Krajem dana će doći do slabljenja.

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno delovati na srčane bolesnike, astmatičare i nervno labilne osobe. Kod meteoropata su mogući bolovi u kostima i zglobovima i promenlјivo raspoloženje.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u subotu će biti oblačno i hladnije, povremeno sa kišom koja će na visokim planinama iznad 1.500 m nadmorske visine posle podne preći u sneg.

Uveče se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U nedelju i ponedeljak će biti malo i umereno oblačno.

Zatim se ponovo očekuje promenljivo vreme sa češćom pojavom kiše, a dnevna temperatura će biti u granicama proseka za drugu dekadu novembra. Tokom naredne radne nedelje, prema trenutno aktuelnim prognozama, nema jutarnjih mrazeva na vidiku.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije