Od 11 časova neki putevi na Kosovu su blokirani zbog biciklijade

Datum: 07.09.2023
Podeli Tvituj

Očekuje se da će deo Autostrade "Ibrahim Rugova" biti blokiran danas od 11 do 14 časova jer se očekuje održavanje biciklističke trke.

Povod je međunarodno biciklističko takmičenje u organizaciji „Turneja Kosova 2023“.

Potpuno obaveštenje:

Pozivajući se na planove za razvoj međunarodnih biciklističkih takmičenja, koje organizuje Biciklistički savez Kosova „TUUR KOSOVA 2023“ u drumskom biciklizmu koji će se održati 7-8-9 septembra 2023. godine, Policija Kosova je preduzela planiranje akcija. i operativan kako bi se pokrenula ova trka.

Kosovska policija izradila je operativni plan, čiji je deo i privremeni prekid nekih putnih pravaca, uključujući i autoputeve „Ibrahim Rugova” i „Arber Džaferi”, dok se održavaju takmičenja na kojima se očekuje učešće međunarodnih timova.

Trasa trke prema Kosovskom biciklističkom savezu, gde je predviđen privremeni prekid saobraćaja, je sledeća; Prva faza; dana 07.09.2023, od 12:00 časova, trka počinje sa trga „Ibrahim Rugova“ u Prištini, duž prvih 5 km, trka će biti zatvorena do zvanične startne linije, gde će biti u Veterniku na benzinskoj pumpi. na desnoj strani gde će trka početi u pravcu Bardhoši (Gazimestan) proći će tranzitom Kosovo Polje - "Kroni Mbreti" - Mališevo - Suva Reka - Prizren - Morine (granica sa Albanijom), skrenite levo u pravcu Prizren – Suva Reka – Dule, gde je cilj trke određen pre kružnog toka „Kafe Duhel – Suva Reka“, 500 metara pre izlaza sa autoputa „Prizren-Priština“. Dužina trke je 149 km.

Druga faza; dana 08.09.2023 od 11:00, trka počinje sa granice (Morine), Prizren
– Suva Reka – Kosovo Polje, skretanje desno za Uroševac – Kačanik i završetak kod Elez Han sa ukupnom dužinom od 147 km. Treća faza; 09.09.2023, od 11:00 do 15:00, trka će startovati od Elez Hani - Kačanik-Uroševac - Bardhoš (Gazimestan te Unaza) - Kosovo Polje (Tranzit) - Komoran - Kroni Mbreti - Mališevo - Prizren - Morine (granica sa Albanijom) gde je kraj trke (5 km., blizu granice Morine) ukupne dužine 157,5 km.

Za to vreme predviđeno je blokada/prekid saobraćaja vozila na pravcima/autoputevima (navedeni segmenti) i preorijentacija na druge alternativne pravce.

Kosovska policija zahteva puno razumevanje građana i učesnika u saobraćaju o ovoj blokadi i preorijentaciji automobila u vreme kada će se trke održavati. Zbog toga građani treba na vreme da planiraju saobraćaj alternativnim putevima kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i kolone.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije