Održava se aktivnost „Pedaliranje zajedno u vremenu: Prizren, 'muzej pod vedrim nebom'”

Datum: 10.10.2023
Podeli Tvituj

U organizaciji Kluba biciklista Pro Bike Prizren uz podršku Opštine Prizren, Direkcije za turizam i ekonomski razvoj, biciklistička aktivnost je uspešno realizovana u okviru projekta „Pedaliranje zajedno u vremenu: Prizren, muzej pod otvoreno nebo“.

„Srećni smo što možemo da podelimo sa vama jedno divno iskustvo koje se dogodilo u gradu Prizrenu, poznatom po svom bogatstvu kulturnog i prirodnog nasleđa. U ovoj posebnoj avanturi, učesnici iz različitih zajednica žive u Prizrenu, pod vođstvom vodiča i istoričara dr. Šasivar Kabaši, pedalirali su ulicama Prizrena kako bi bliže upoznali spomenike kulturno-istorijskog nasleđa“, kažu organizatori.

Inače, u ovoj biciklističkoj ekspediciji mladi ljudi ne samo da su istraživali kulturnu baštinu, već su gradili nove društvene odnose i promovisali zdravlje i sport biciklom po starim prizrenskim ulicama. Tokom manifestacije posećeno je 12 različitih turističkih mesta.

Predsednik Biciklističkog kluba Pro Bike Prizren Mustafa Mani rekao je da je ovaj projekat primer
inspirišući lokalnu saradnju i građansku inicijativu za promovisanje i očuvanje bogatstva
kulturnom i našem okruženju. Takođe, naglasio je da su uvereni da je ovo samo početak drugih ovakvih avantura i da je bicikl više od prevoznog sredstva, on je način života.

387824266_302865112501878_4884610851983223441_n-1.jpg

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije