Petković: Rašić hoće da obesmisli ZSO

Datum: 17.11.2023
Podeli Tvituj

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića da će uspostavljanjem ZSO biti ugašene institucije Republike Srbije na Kosovu, optuživši Rašića da hoće da obesmisli ZSO.

“Sporazumom iz 2013. i 2015. je predviđen nastavak funkcionisanja svih srpskih institucija, koje će za razliku od sadašnje situacije, biti zaštićene pod kapom ZSO. Кurtijev ministar nastavlja da izmišlja, jer samo to zna!”, napisao je Petković na Iksu.

Rašić je u izjavi za Radio Kim naveo da se Srbima na Kosovu ZSO predstavlja kao nešto veliko, ali da neće biti.

“U momentu čim se to bude desilo institucije sve, ne samo neke, nego sve institucije koje se finansiraju od strane budžeta Republike Srbije jednostavno su ugašene ili biće ugašene. Neki kažu da je najlogičnija metoda ili najlogičnija pretpostavka u ovom slučaju, da sve te institucije koje se sad finansiraju od strane Republike Srbije budu jednostavno prebačene u tu instituciju koja se posle može nazvati Zajednica srpskih opština i tako dati njima mogućnost da oni mogu da privređuju na legalan način za kosovske institucije pod pokroviteljstvom ili patronatom kao što je u ovom slučaju ZSO”, kazao je Rašić.

Petković je reagujući na tu izjavu naveo da Rašić obesmišljava Zajednicu srpskih opština

“Кurtijev ministar Rašić na sve načine hoće da obesmisli ZSO po nalogu svog šefa, a ništa se u dijalog ne razume! On koji je govorio da je ZSO udruženje dživdžana je poslednji koji može da komentariše Zajednicu”, naveo je na Iksu.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije