„Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji“: Vučić razgovarao sa Bocan-Harčenkom

Datum: 14.05.2024
Podeli Tvituj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je u Beogradu razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o, kako je naveo, pokušajima destibilizacije regiona i teškom periodu koji stoji pred Srbijom.

Vučić je na Instagramu napisao da sa ruskim ambasadorom razgovarao o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i „ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju“.

„Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak“, napisao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da je ambasadoru rekao da je za Srbiju od „vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu“, čemu ne doprinose „samovoljni potezi Prištine i inicijative poput Nacrta rezolucije Generalne skupštine UN o Srebrenici„.

„Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije“, piše u objavi predsednika Srbije.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije