Saniranje I proširenje, regionalnog puta Prizren – Prevalac

Datum: 10.04.2023
Podeli Tvituj

Renoviranje I proširenje regionalnog puta Prizren – Prevalac treba biti uradjen u predvidjenom roku.

Regionalni put, koji spaja Prizren sa Sredačkom župom gde pretežno živi Bosnjačko stanovništvo, a posle rata je slika izmenjena. Župa je pretežno dom Bosnjaka I posle dugog vremena odlučeno je da se proširi put, koji sve više ima veliku cirkulaciju saobraćaja, I ako je postao dosta rizičan za sve meštane koji koriste ovaj pravac, rekonstrukcija I proširenje počelo je pre 3 ( tri ) I nesto više godina, a radovi su još u zastoju.

Svakodnevno se zaustavljaju vozila po pola sata u jednom pravcu zbog radova koji relativno loše utiću na sve putnike koji koriste ovaj putni pravac. Loš put I udubljena na putu, stvaraju velike poteškoče vozilima a istovremeno  dešavanju se kvarovi automobila zbog loše amortizacije što meštanima stvara dodatne poteskoče.

 

Na osnovu razgovora sa meštanima, dobili smo samo negativne odgovore zbog dugogodišnje izgradnje, najverovatnije će ovo I još dugo potrajati do završtetka ovog regionalnog puta. Niko nije mogao da nam da informaciju dokle će ovo potrajati.

Veliki broj produzetnika koji imaju svoj biznis u župi, zabrinuti su zbog lošeg puta jer im je biznis opao I ne vide brzi oporavak.

Mnogi zainteresovani turisti odustaju da posete ovog dela Šare, a samim tim I da osete kvalitet domaće hrane  na Šari koja poseduje samo ona.

Meštani se puno puta žalili u opštini Prizren, ali za sada neuspešno I nemogu dobiti nikakav odgovor kada će ovo da se konačno završi, da bi meštani mogli normalno da žive I rade tamo gde su rodjeni.

 

I pored velikog odliva stanovništva iz ovog dela župe, ovo je još jedan razlog više da se proces iseljavanja ubrza I da stanovnici odu zbog loših uslova života, jer niko I ne čini, da im se situacija olakša.

Da li će neko od nadležnih institucija ćuti ove zahteve, ostaje da se vidi !? 

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije