Tabloid o ’’zastrašujućoj sceni’’ u Zvečanu i kad je ’’đavo u detaljima’’

Datum: 26.04.2023
Podeli Tvituj

"ZASTRAŠUJUĆA SCENA U ZVEČANU: Član biračkog odbora se pojavio sa tetovažom OVK na ruci!", glasio je naslov portala Srbija danas.

Sudeći po naslovu, u većinski srpskom mestu zaista se dogodio nezapamćen i za lokalno srpsko stanovništvo zastrašujuć slučaj.

Da to ipak nije tako, jasno je po sadržaju u nastavku teksta.

U uvodnom delu vesti stoji "Težak incident", a u preostalom delu teksta saznajemo da se osoba sa tetovažom nije pojavila konkretno u Zvečanu, već u selu Lipa, u opštini Zvečan.

Nakon preciziranja na kojem se delu tela nalazi sporna tetovaža, u tekstu sledi informacija da se na listama kandidata Demokratske partije Kosova i Pokreta Samoopredeljenje za odbornike u Skupštini ove opštine, nalaze članovi samo dve porodice, Keljmendi i Peci, a na dva biračka mesta na kojima je raspoređeno deset članova, svi dolaze iz ove dve porodice.

Za kraj saznajemo i ono što ovu vest ne bi činilo bombastičnom i zastrašujućom da se ne navodi da se slučaj dogodio u samom Zvečanu.

"Mesto Lipa u opštini Zvečan pretežno je nastanjeno albanskim stanovništvom", podsećaju se čitaoci ovog teksta.

Srbija danas se pozvala na vest koju je inicijalno objavio portal Večernje novosti sa naslovom "TERORISTIČKI SIMBOLI NA KURTIJEVIM "IZBORIMA": Sramna tetovaža tzv. OVK na članu biračkog odbora u Lipi".

Informaciju o tetovaži javnosti je saopštio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da je upravo ovaj birački centar posetio švajcarski ambasador na Kosovu Tomas Keli.

„Na biračkom mestu u selu Lipa u Zvečanu, član biračkog odbora, Albanac pojavio se sa tetovažom UČK. To mesto je posetio i švajcarski ambasador Tomas Keli, valjda da se pokaže kako demokratski i u miru, zahvaljujući angažmanu prištinskih vlasti to protiče“, rekao je Vučić.

Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije