Tramp očekuje da će biti uhapšen u utorak

Datum: 19.03.2023


Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je u objavi preko društvenih mreža da će biti uhapšen u utorak pošto njujorški tužilac razmatra podizanje optužnce protiv njega u slučaju davanja novca ženama koje su navodile da su imale seksualne veze sa njim, da o tome ne bi izašle u javnost.

Tramp je jutros objavio preko društvene mreže Truth Social da "ilegalna curenja" informacija iz kancelarije okružnog tužioca Menhetna ukazuju da će "vodeći kandidat Republikanaca i bivši predsednik SAD biti uhapšen u utorak".

Tramp je pozvao svoje pristalice da protestuju. "Protestujte, vratite nazad našu državu", napisao je on.

Kako navodi agencija AP, policijski zvaničnici u Njujorku prave bezbednosne pripreme za mogućnost da Tramp bude optužen.

Nema nikakve javne objave o rokovima za rad sudske porote na tom slučaju, uključujući i o potencijalnom glasanju oko toga da li da se podigne optužnica protiv bivšeg predsednika.

Istraga se koncentriše na 130.000 dolara isplaćenih nekoliko nedelja pre predsedničkih izbora 2016. godine da se zaustavi porno zvezda Stormi Danijels, čije pravo ime je Stefani Kliford da izađe u javnost o aferi koju kaže da je imala sa Trampom godinama ranije, prenosi Beta.


Normalna verzija ove vesti
Vesti iz iste kategorije
Početna stranica