U Sarajevu uhapšene plaćene ubice iz Srbije, dovode se u vezu sa klanom Veljka Belivuka

Datum: 18.09.2023
Podeli Tvituj

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su u nedelju u zgradi Sarajevo Tauera dve osobe po Interpolovoj poternici iz Srbije.

Avaz piše da su osumnjičene osobe iznajmile više stanova u samom vrhu ovog objekta.

Iz izvora bliskih policiji Avaz saznaje da su uhapšeni D. J. i D. D. Njih je uhapsio MUP KS, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila.

D.J se dovodi u vezu sa klanom Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem.

Bojan Hrvatin, svedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična dela, tokom svedočenja u martu ove godine, izneo je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu.

Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i D.J, sa Karaburme, čiji je brat V.J. ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo.

Mediji u Srbiji su objavili u novembru prošle godine da je D. J. planirao i atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Sky poruke.

D. J. dovodi se u vezu sa vođom “vračaraca” Nikolom Vušovićem Džonijem i saradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom.

Dovodi se u vezu i sa Darkom Šarićem. Uhapšen je i D. D.

Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio u junu presudu Višeg suda i oslobodio D. D. optužbi za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog saradnika Luke Bojovića.

Ove osobe osim Srbije potražuju još neke države. Utvrđuje se šta su radili u Sarajevu i koga su planirali likvidirati.

Podsetimo, kako je sinoć N1 pisao, sinoć je u Sarajevo Toweru vladalo pravo opsadno stanje. Jake policijske snage opkolile su zgradu dok su trajala hapšenja, a stanari, kako su ispričali za N1, su bili jako uznemireni.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije