Ukrajinski ministar odbrane podneo ostavku Parlamentu

Datum: 04.09.2023
Podeli Tvituj

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov objavio je da je podneo ostavku Parlamentu, dan pošto je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio njegovu smenu.

„Podneo sam pismo ostavke Ruslanu Stefančuku, predsedniku ukrajinskog Parlamenta“, napisao je Reznikov preko mreže Iks (X). On je na tom položaju od novembra 2021.

„Bila je čast služiti ukrajinskom narodu i raditi za ukrajinsku vojsku tokom poslednja 22 maseca, najtežeg perioda u saveremenoj ukrajinskoj istoriji“, dodao je.

Predsednik Ukrajine Zelenski izjavio je juče da će ministar odbrane Aleksij ;Reznikov ;ove nedelje biti zamenjen Rustemom Umijerovom, poslanikom krimskih Tatara.

„Odlučio sam da smenim ministra odbrane Ukrajine. Aleksij Reznikov je prošao kroz više od 550 dana punog rata. Smatram da su ministarstvu potrebni novi pristupi i drugi formati interakcije i sa vojskom i sa društvom u celini. Sada ministarstvo treba da vodi Rustem Umerov“, napisao je Zelenski.

Kako je navela agencija Frans pres, smena na čelu Ministarstva odbrane objavljena je posle više skandala korupcije od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije