Vijesti: Najmanje devet osoba učestvovalo u obijanju depoa Višeg suda i krađi dokaza

Datum: 18.09.2023
Podeli Tvituj

Najmanje devet osoba učestvovalo je u obijanju depoa Višeg suda i krađi dokaza, saznaju nezvanično Vijesti iz više izvora. Prema istim informacijama, to nije konačan spisak sumnjivaca na čijoj identifikaciji istražitelji rade.

U tome će im, kako veruju, pomoći prvi preliminarni rezultati veštačenja tragova izuzetih tokom uviđaja, koji bi već danas trebalo da stignu iz danilovgradskog Forenzičkog centra.

Među analizama koje se očekuju su i one bioloških tragova rudara mafije. To će im, tvrde izvori iz istrage, pomoći da putem međunarodne pravne pomoći potvrde identitet šestoro osumnjičenih za kopanje tunela i pripremanje terena, navode Vijesti.

U međuvremenu, policijski inspektori pregledaju na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera, kako bi precizno utvrdili da li su se i s kim sastajali u danima kada su pripremali upad u prostoriju u kojoj se čuvaju dokazi za najteža krivična dela.

Provala u sudskom depou otkrivena je 11. septembra, kada su nadležni verovali da je neko samo ispreturao dokaze. U prvim satima, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i popis spisa i dokaza, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom, dugim bar 30 metara, koji je iskopan od stana u suterenu u Njegoševoj ulici broj 12, do sudskog depoa.

Naknadno je utvrđeno da su se kopači interesovali za predmete u kojima su dokazi protiv šefova i članova organizovanih kriminalnih grupa, dominantno za one u kojima je prvooptuženi Slobodan Kašćelan.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije